Wie zijn wij?

 

Naam 'de Smeltkroes'

 

Bij het opzetten van de buurtkamer gebruikten we in eerste instantie de werktitel “koffiehuis”.

De werktitel ‘Koffiehuis’ heeft veel verschillende betekenissen. Het dekte in ieder geval niet goed de lading van de Smeltkroes: namelijk een laagdrempelige plek in Stevenshof waar lekkere koffie en thee wordt geschonken en waar iedereen welkom is voor een praatje. En waar diensten uitgewisseld kunnen worden. Waar wijkbewoners zelfgemaakte schilderijen, beeldhouwwerk en handwerk kunnen laten zien. Waar een spelletje gespeeld of gebreid kan worden.

Koffie en thee kun je drinken uit een kop, mok, beker of kroes. Elke man/vrouw, jong/oud en van welke cultuur dan ook woonachtig in Stevenshof, mag binnen komen. Mensen van verschillende leeftijden bij elkaar brengen om het samen gezellig te hebben is een belangrijk doel. Dit alles leidde tot de naam Buurtkamer de Smeltkroes.

 

Buurtkamers

 

Buurtkamers zijn ruimten in wijken waar buurtbewoners bij elkaar kunnen komen voor een praatje, gezelligheid, een kopje koffie of thee. In Leiden was al zoiets dergelijks ontstaan in de Kooi. Ook in andere steden en dorpen worden door burgerinitiatieven buurtkamers opgericht om de saamhorigheid in wijken te vergroten.

 

Geopend:

maandag:    9.30 - 12.30 

dinsdag:      9.30 - 15.00

woensdag:   9.30 - 12.30

donderdag:  9.30 - 12.30

 

Locatie:
Trix Terwindtstraat 4,
2331 GW Leiden.
(Huis van de buurt, Libertas Leiden)

smeltkroesinstevenshofleiden

FacebookRSS Feed