Wat een gezelligheid in de Smeltkroes

Vanmorgen ben ik naar de Smeltkroes gegaan. Om een uur of half elf kwam ik daar binnen. Het was er druk en gezellig. Oude bekenden dronken er een kop koffie. Maar ik ontmoette er ook nieuwe gezichten. Een opa en oma met hun kleinzoon had ik nog niet eerder gezien. Ook was er een student van de Hogeschool Leiden omdat hij een onderzoek doet naar burgerinitiatieven. Hij heeft gasten en vrijwiliger Piet uitgebreid geinterviewd.

Een vrouw kwam een tas met kleding brengen voor een Syrische moeder met jonge kinderen. Deze moeder is ook als vrijwilligster in de Smeltkroes te vinden. Ze wil zich graag nuttig maken in onze samenleving en vindt het leuk om koffie en thee te schenken en te praten met de gasten. Haar man helpt ook mee in de Smeltkroes. Ze voelen zich er thuis en waren blij met mijn bezoek. Ik werd gastvrij door hen ontvangen.

Een oma met haar kleinzoon die al bijna vier wordt, was er ook. Zij komen al zeker drie jaar bijna elke woensdag langs. Leuk om te zien hoe zo'n kind opgroeit van een peutertje die nog leert praten naar een wijsneus kleuter die niet op zijn mondje is gevallen.

Voormalig vrijwilliger Jaap was er ook hij vindt het fijn er even uit te zijn en komt regelmatig op de koffie.

 

 

 

Geopend:

maandag:    9.30 - 12.30 

dinsdag:      9.30 - 15.00

woensdag:   9.30 - 12.30

donderdag:  9.30 - 12.30

 

Locatie:
Trix Terwindtstraat 4,
2331 GW Leiden.
(Huis van de buurt, Libertas Leiden)

smeltkroesinstevenshofleiden

FacebookRSS Feed